Молочна Квітка

Пекоріно

415 грн/кг

Пекоріно (італ. Pecorino – овечка) – велике сімейство італійських сирів, що виробляються з овечого молока, має зернисту структуру. Гострота сиру залежить від терміну його дозрівання, від 5 місяців для сирів, які подать на стіл у якості закуски, до 12 місяців для сиру, який натирають на терці. Сир має характерні смак та аромат – солоний, із фруктовим присмаком Пекоріно Романо із часом стає усе гострішим. Колір сиру — білий або блідо-жовтий, із нерівними, мілкими дірочками. При подачі на стіл пекоріно зазвичай супроводжується грушею, виноградом, волоським горіхом, медом, домашнім хлібом. Також натертий пекоріно нерідко використовується для приправи пасти замість дорожчого пармезану.